nne


Arenan, Stockholm
7 Augusti 2007

Dir en grey, ett av de viktigaste banden från Japan idag. I år besökte de Sverige för första gången.

Kön till den efterlängtade Dir en grey konserten har slingat sig flera hundra meter lång, inte ens vid grannhusen tar den slut. De som stod längst fram i kön hade väntat redan en vecka innan konserten. Det är minst 1500 personer som står och väntar på att få rocka loss framför Dir en greys närvaro. När insläppet drar igång hör man då och då en hel bunt personer skrika högt i kör. Fair to Midland står för en utmärkt spelning som förband, även fast de inte värmer upp publiken sådär extra mycket som man kanske tyckt de borde göra. Publiken står ivrigt och väntar på att killarna i Dir en grey ska entra scenen, och när Fair to midland spelat klart, kommer Dir en greys crew upp för att göra iordning scenen med Kyos röda pall. Man hör majoriteten skrika "DIR EN GREY" i kör. Snart går G.D.S igång och killarna en för en ställer sig framför Stockholmspubliken. "AREEENAN" skriker Kyo i slutet av G.D.S och börjar genast köra sin monsterlåt REPETITION OF HATRED. Publiken går förväntasfullt igång direkt och det blir ett riktigt skönt drag i alla delar av publiken, även fast några få personer väljer att gå längre bak i det glödheta publikhavet.

 

Kyo, helt klädd i svart gör överraskningar med sången och mellan några låtar gör han även soloframträdande i a cappella. När han gjort sitt sista a cappella kör de en av deras lite äldre låtar från VULGAR-skivan. Många skriker halsen av sig när de sätter igång OBSCURE, som är en av två VULGAR-låtar de spelade. Resten av låtarna är THE MARROW OF A BONE-låtar såklart med lite blanding från Withering to death. som -saku- , THE FINAL, dead tree & Merciless Cult.

Encoret blev en härlig upplevelse, de kör igång med Kodou, och sedan fortsätter i hårdare tag med LIE BURIED WITH A VENGEANCE. Även fast det är så hett inne i lokalen så hänger publiken med ändå! De avslutar med THE IIID EMPIRE, som övergår snabbt till det avslutande bidraget CLEVER SLEAZOID. Många står kvar framför scenen långt efter Dir en grey klivit av. Merchandisehörnan blev som en myrstack och personalen från Fryshuset upprepade för Dir en grey-fansen att de stänger när som helst. Men kvällen är inte slut där. Många sitter utanför Fryshuset och diskuterar om vad de nyligen fått uppleva.
REPORTAGE SKRIVET AV SEBASTIAN LAKATOS

Läs intervju med Dir en grey
Tillbaka

 

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct