Tyrol, Stockholm
7 februari 2009
LM.C TOUR '09 in EUROPE

Till fansens stora glädje började LM.C sitt Stockholmsbesök redan dagen innan konserten. Detta med en signering på New Nippon Shop. Sammanlagt blev det 180 hjärtliga möten med maya och Aiji. Under signeringen blandades tårar med fnitterattacker och klassiska fall av stumhet. Mot slutet steg spänningen riktigt mycket när det visade sig att en tjejs biljett blivit kvar hemma. Bandet väntade snällt in. Det fanns nog ingen som inte kände med tjejen - ibland är livet för jäkligt! Bara någon minut innan tiden var ute kom hon inrusandes i butiken, fullkomligt oförmögen att prata på grund av ansträngningen. Kvällens sista möte med bandet blev minst sagt innerligt. Maya klappade ömt tjejens huvud på sitt eget sätt - med en gigantisk ChupaChups klubba.

Utöver bandet var vi många som arbetade under helgen och fredagens välkomstmiddag avnjöts i ett stort sällskap. Personer och positioner introducerades flitigt. Därefter mynnade kvällen ut i välkomstskål, god mat och alltjämt underhållande konversationer. Samtidigt vid Tyrol hade kön börjat ta form, trots förbudet! Bandet hade nämligen åkt förbi lokalen innan middagen och Aiji uttryckte sedan dess flera gånger sin oro över allas hälsa när det köade mitt i vintern.


 
 
På konsertdagen möttes alla upp runt lunch. Timmarna före insläpp pågick febril aktivitet inne på Tyrol. Intervjun stod först på tur då maya och Aiji svarade utförligt på alla frågor. Sedan väntade soundcheck, utförlig programmering av scenljuset, hämtning av scenkläder, sminkning och obligatorisk svenskundervisning. Vi på New Nippon blev också väldigt glada över bandets förfrågan att använda tolk under spelningen för att prata direkt med den svenska publiken!

En annan bonus var det tidigare insläppet. När Tyrol fylldes på surrades det i grupper. Alla försökte så gott det gick att både säkra en bra plats och få köpa det man ville ha bland merchen. Utöver den klassiska turné t-shirten fanns bland annat nyckelringar i utbudet. Så småningom hade det handlats klart och de självande minuterna innan spelningen presenterades en kort bakgrund till allt förarbete för att få LM.C till Sverige och Stockholm. Det handlade om alltifrån kontaktskapande i Tokyo till skivsläpp i Sverige.


LM.C LIVE PÅ TYROL

Spelningen inleddes med "Rainbow Magic Orchestra" och Denki-mans publikvärmande entré. De riktiga stortjuten kom förstås när Aiji äntrade scenen följt av maya. Konserten fick sig en ordentlig start med "CHEMICAL KING-TWOON" följt av "Bell the CAT" och "GALILEO", alla från den senaste skivan "GIMMICAL IMPACT!!". Övervägande låtar från denna skiva blandades med de från tidigare albumet "SUPER GLITTER LOUD BOX""*BOOST+BUSTERz*" såväl som "OH MY JULIET." bjöds på senare under kvällen. LM.C gav prov på storslagen musikalisk variation såväl som äkta publikkontakt. Den ena leken avlöste den andra och blandades med hastigt inlärd svenska men också utförliga meddelanden till de svenska fansen. Konsertens första del avslutades som sig bör med "☆Rock the LM.C☆" som tillsammans med kvällens encore, framfördes i en explosion av ljus. maya tackade för kvällen och avslutade med en att uttrycka en förhoppning om att spela i Sverige igen.

Söndagsmorgonen gjorde sin éntre alldeles för tidigt. Samtalen på hotellet bestod till största del av den kommentaren ”vad jag är trött”. Frukostbuffén piggande som tur var upp de flesta. Det i särklass mest iögonfallande denna dag måste ha varit mayas äggröra ovanpå pannkaka - något att prova hemma kanske? Innan vi visste ordet av var vi på Arlanda och det var dags att skaka hand, tacka för gott samarbete, växla ett ”vi ses igen” och vinka av bandet.

Speltid: ungefär 2 tim
Antal i publiken: ---

Setlist:
01. CHEMICAL KING-TWOON
02. Bell the CAT
03. Galileo
04. JOKER
05. *BOOST+BUSTERz*
06. @FUNNY PHANTOM@
07. cosmology
08. CRAZY A GO GO
09. OH MY JULIET.
10. Z-MAN
11. METALLY
12. Boon!!
13. Sentimental PIGgy Romance
14. Yellow Beauty
15. 88
16. little Fat Man boy
17. LIAR LIAR
18. ☆Rock the LM.C☆
EN1. JOHN
EN2. BOYS&GIRLS

REPORTAGE SKRIVET AV LINNÉA LINDGREN (NEW NIPPON)

Titta på bilder från konserten i vårat galleri
Tillbaka

LM.C & PUBLIKEN PÅ TYROL
New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2009 All rights reserved. Design by Killinstinct