nne


Klubben, Stockholm
3 Juli 2007

Äntligen är de här. För tredje gången turnérar D'espairsRay i Europa och den här gången gästar de Sverige.

Kön innan konserten slingrar sig upp för betongtrappen vid fryshuset. Fansen har köat sen dagar tillbaka för att få platserna längst fram. När insläppet börjar är stämningen redan mättad. Några lyckliga har pre-sale biljetter och hämtar ut posters signerade av bandmedlemmarna det första de gör. Sedan väntar merchandisebordet där fansen snabbt försöker bestämma sig för vad de ska ha innan de, trots vakternas tillrättavisningar, springer de få metrarna till konsertrummet och samlar sig vid scenens kravallstaket.

 
Förväntningarna är skyhöga. Många är det om har klätt upp sig på lika många olika sätt, vackert och chockerande. Allt för att rocka tillsammans med bandet och från sekunden konserten brakar igång är det fullt ös. Bandet spelar de allra flesta låtarna från sin senaste skiva MIRROR. Fansen sjunger med och skriker okontrollerat hänförda av den energi som utstrålar från scenen. Bandet ger allt och det blir en show med en otrolig känsla bakom.

Encoren blir en storskalig avslutning på koserten, men kvällen är inte slut där. Långt efter står många av fansen kvar bakom grindarna vid fryshuset för att vinka av bandet när de åker. För många har nog kvällen blivit ett oförglömligt minne.
REPORTAGE SKRIVET AV LINNÉA LINDGREN

Läs intervju med D'espairsRay
Tillbaka

 

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct