nne
 

PUBLICERAD
2008/01/19

Köp skivan här


 

Versailles, gothicrockarna med HIZAKI och KAMIJO i spetsen, släppte i dagarna sin debutplatta Lyrical Sympathy. Bandet upptäcktes av ett tyskt tv-team som befann sig i Japan i somras, och de har fått mycket publicitet det senaste halvåret. Nu är de Europaaktuella då skivan släpptes i Europa av CLJ Records, samtidigt som skivan nådde butikerna i Japan. Skivan, en riktig snyftsaga från början till slut har 7 låtar totalt.
Skivan börjar med ett mäktigt intro som senare går över i "The Love from a Dead Orchestra", en låt på drygt 8 minuter, innehåller allt från grymma gitarrsolon till härlig skönsång från sångaren KAMIJO. Skivans starkaste låt enligt mig är "Forbidden gate", en mystisk och berörande snyftlåt där jag hör likheter från bl.a band som MALICE MIZER. Men skivan innehåller inte bara snyft, den är väldigt powerful i många delar av den dryga halvtimmen som skivan varar. T.ex "The Red Carpet Day" med sitt underbara gitarrsolo, även i sista låten "Sympathia" som nog är skivans riktiga ballad.

Sångaren KAMIJO ska ha en medalj för de briljanta texterna. Med tanke på att fler och fler japanska band väljer att sjunga på engelska, har KAMIJO lyckats utmärkt med att inte bara skriva underbara låtar på engelska, han lyckas även uttala de engelska orden problemfritt. Med skivan följer en bonus DVD med musikvideon till "Shout & Bites", vilket får låten att växa, för utan den hade den nog inte varit lika mycket värd uppmärksamheten.
RECENSION SKRIVEN AV SEBASTIAN LAKATOS

Betyg:

Besök Versailles officiella hemsida
Tillbaka

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct