PUBLICERAD
2008/03/08

Köp skivan här*

* Limiterad utgåva med en DVD som bonus.
 

Efter förra skivsläppet med popundret AN CAFE kom ett oväntat besked från den blonda gitarristen Bou att han lämnar bandet. Tycka vad man vill om avhoppet men faktum är att nya skivan "Gokutama ROCK CAFE", som är bandets första som femmannaband är bandets mest lovande skiva - hittills iallafall. Till skillnad från tidigare skivor låg mycket uppmärksamhet på gitarrsolon, "Gokutama ROCK CAFE" däremot har soloframträdandet delats lika mellan grabbarna. "KAKUSEI HEROISM", "RYUSEI ROCKET" och senaste fruktsalladsdunderhiten "Cherry SAKU YUUKI!!" är givetvis inkluderade tillsammans med 8 originallåtar samt 3 bonuslåtar bara för Europa.

"NYAPPY in the world 3" är en härlig gunglåt med sköna keyboardslingor och börjar klockrent med ett japanskengelskt "One Two Three Four!"-shout. Man blir givetvis glad och på gött humör, så som det alltid är med AN CAFE's låtar. "Daybreak" är en annan skön låt med influenser från 8-bitars Nintendo, iallafall från keyboardens del. "KORITSU Hospital" är en rockigare låt och är lite mer crazy än de övriga. En annan låt som också är crazy är "Respect Mommy". Saker som jag tidigare stört mig på när det gäller sångaren Miku, känns nu helt befängda. Han har jobbat mycket med sin röst sedan förra skivan och överraskar i låtar som "Orange Dream" som är albumets ballad.

"NYAPPY" är om jag förstått det rätt ett ord gruppen hittat på som betyder "happy" eller ett uttryck hur glad man är. "Gokutama ROCK CAFE" är hur "NYAPPY" som helst! Jag föredrar däremot att kalla albumet för "mer pepp kan det inte bli!". Gillar du AN CAFE's senaste singlar är det här en skiva du inte kommer bli besviken på. NYAPPY är nog ordet som många kids kommer ha på sina läppar den närmsta framtiden!

Rekommenderade låtar: "Cherry SAKU YUUKI!!", "NYAPPY in the world 3" och "Orange Dream"
RECENSION SKRIVEN AV SEBASTIAN LAKATOS

Betyg:

Besök AN CAFE's officiella hemsida
Tillbaka

 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct