nne
PUBLICERAD 2007/03/26


Med egensydda kläder och en speciell sångröst är Kana unik med sin ikonstatus bland sina fans i den japanska rockscenen.
– När jag ser att mina fans gråter vill jag också gråta, säger Kana.


AV MARIA SJÖBERG (NEW NIPPON)

Det blev ingen sömn för Kana på resan mellan Paris och Stockholm. Dessutom hade gosedjurskaninerna, hennes kännetecken och maskotar, sålt slut så hon var tvungen att sitta uppe hela natten för att göra nya. Alla gosedjur är handgjorda och Kana säger att hon "lägger ner sin själ i varenda en". Hon förklarar att kaninerna inte bara är vanliga leksaker, de är hennes vänner.

Kana började med att göra musik. Kort efter det designade hon och stod modell för kläder och nu designar hon även leksaker och accessoarer under sitt eget märke. Med utökningen av märket och lanseringen i Europa anpassade hon sig genom att byta namn.

– Månen har olika faser precis som jag, därför bytte jag namn till Moon, säger Kana.
– Allting jag gör är ett artistiskt uttryck och namnet är bara en del av märket. Jag ville ge mina europeiska fans ett namn som är lätt för dem att förstå.

I var och varannan mening pratar Kana om sina fans. Ibland är det svårt att veta om det hör till imagen eller inte. Till Europaturnén skrev hon tre nya sånger, en på engelska och två på franska, "för att komma närmare mina fans".
– Mina europeiska fans sjunger med till de japanska texterna, fast de kanske inte förstår språket, säger Kana och någonting ändras i hennes ansiktsuttryck.
– När jag står på scen och sjunger och ser att min fans gråter av glädje vill jag också gråta. Men det får jag inte. Jag måste fortsätta sjunga.Läs reportage om MOON-Kana
Tillbaka
KANA I STOCKHOLM


KANA I STOCKHOLM


GOSEDJUR HANDSYDDA AV KANA SJÄLV


KANA LIVE I STOCKHOLM


 

New Nippon Productions info@newnippon.net
Copyright 2008 All rights reserved. Design by Killinstinct